Crunchy Kale pizza

En riktigt krispigt grön pizza med kras och fras i varje tugga! Perfekt som huvudrätt eller skuren i bitar till fördrinken.

Du behöver:

1 Pop! Bakery Glutenfri Pizzadeg
3–4 msk tomatsås
50g mozzarella (laktosfri eller vegansk) – riven
1/2 röd paprika, skuren i ringar
50g grönkål
2 msk cashewnötter
1 msk pumpafrön
1 msk solrosfrön
Olivolja
1 dl parmesanost (eller vegansk riven ost)
Flingsalt och nymald svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 230 grader. Ta bort stammen från grönkålen och dela bladen i mindre bitar. Rulla ut pizzadegen på en plåt och bred på tomatsås. Lägg på riven mozzarella och paprika. Grädda pizzan i ca 10-15 minuter. Stek under tiden grönkål, nötter och frön i lite olivolja i 3-4 minuter. Ta ut pizzan och toppa med grönkålskrispet och hyvlad parmesanost. Smula över lite flingsalt och dra ett par varv med pepparkvarnen.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.