fbpx
En bit mörkbrun kladdkake-paj med grädde

Chokladtryffel-paj med grädde

Klassiskt recept på kladdkaka känner vi alla till, nu har vi en lyxig variant som du vill lägga på minnet! Frasigt pajskal med en chokladtryffel-fyllning som smälter i munnen – toppad med flingsalt och fluffig grädde. Enkel att göra, så god att äta! Tips! Använd vår glutenfria pajdeg för en glutenfri variant.

Du behöver:

1 st Pop Bakery Pajdeg
300 g mörk choklad 70%
150 g mjölkchoklad
3,75 dl vispgrädde
2 nypor flingsalt
Till garnering:
2 dl vispgrädde
Cirka 50 g finhackad choklad
1 nypa flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
Klä en form med pajdegen och nagga botten med en gaffel. Skär bort eventuell överflödig deg längs med kanterna på formen. Kyl pajformen en timme i kylskåp.
Värm ugnen till 200 grader.
Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Häll vispgrädden i en kastrull och värm tills den precis börjar koka. Slå försiktigt över chokladen. Tillsätt ett par nypor flingsalt. Vänta några sekunder och rör sedan till en slät ganache. Täck med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur tills den har svalnat, cirka 1 timme.
Ta ut pajformen ur kylen. Grädda i cirka 15 minuter, i mitten av ugnen. Ställ på galler och låt kallna helt.
Fyll sedan pajskalet med chokladganachen. Använd en palett eller slickepott för att jämna till ytan.
Vispa grädden fast och fluffig. Fyll en spritspåse med rundtyll och spritsa droppar runtom kanterna på pajen. Avsluta med strö finhackad choklad över grädden, och en nypa flingsalt på chokladfyllningen.
Förvara i kylskåp. Låt gärna pajen stå en stund i rumstemperatur innan servering, för en chokladtryffel-konsistens på fyllningen.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.