fbpx

Chokladmarängpaj

Den här chokladmarängtårtan kunde inte vara enklare att göra – men den är löjligt god och vacker som en tavla.

Du behöver:

1 Pop Bakery Pajdeg
250 g mörk choklad
200 g smör
2 st ägg
3 st äggulor
½ dl socker
2 dl mjöl
Marängtopping:
6 st äggvitor
3,5 dl socker
1 tsk vitvinsvinäger
100 g kakao
GÖR SÅ HÄR:
Chokladbotten: Ta ut pajdegen från kylen. Smält chokladen i ett vattenbad och rör i smöret. Lyft av från värmen. Vispa i ägg, äggulor och socker. Rör sedan i mjölet. Rulla ut pajdegen i en ugnsfast kantad form till en pajbotten på 25 cm Ø. Picka med gaffel och förgrädda i 200° C i 15 minuter. Häll chokladsmeten i formen och baka i ugnen på 150° C i 15 minuter. Förbered under tiden marängen.
Marängtopping: Häll äggvitorna i en skål och vispa tills fluffigt. Häll i 300 g socker pö om pö samt vitvinsvinägern och vispa kraftigt tills marängen blir fast och toppig. Sikta sedan ner kakao och vänd smeten försiktigt så marängen blir vackert mönstrad. Bred försiktigt ut marängen på chokladbotten. Baka tårtan i ugnen på 150° C i 30 minuter. Ät och njut!

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.