fbpx
Pizza med blomkål och avocado

Buffalo-blomkålspizza

En härlig smakrik vegetarisk Buffalo-blomkålspizza med en krämig egen ranchdressing är perfekt mat för film- och myskvällen! Tips! Lätt att byta ut mejerivarorna till veganska alternativ.

Du behöver:

1 Pop Bakery Pizzadeg Surdegspizza
Buketter av 1 st blomkålshuvud
1 avocado
2 msk olivolja
5 dl riven mozzarella
2,5 dl Buffalosås
2 msk majsstärkelse
2 msk smör
Salt
Gröna örter till garnering
Ranchdressing:
0,5 dl naturell yoghurt
3 msk mjölk
1 msk färsk persilja
1 msk färsk dill
0,5 tsk salt
0,5 tsk lökpulver
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk peppar
GÖR SÅ HÄR:
Lägg blomkålsbuketter i olivolja, salt och majsstärkelse och rör om. Sprid ut på en bakplåt och baka i ugn tills de är mjuka och gyllenbruna, cirka 20–25 minuter. Värm Buffalosås och smör i en kastrull och blanda ordentligt. Ta av från spisen spara cirka 1 dl i en separat skål. Häll resten över den ugnsbakade blomkålen och blanda ordentligt. Sprid ut den återstående Buffalosåsen i ett tunt lager över pizzadegen. Fördela den ungsbakade blomkålen på pizzan och toppa med mozzarella. Grädda i cirka 10–15 minuter eller tills kanten är gyllenbrun och osten är smält. Vispa samman alla ingredienser till ranchdressingen. Ta ut pizzan ur ugnen och låt svalna något. Toppa med avokadoskivor, gröna örter och ringla över med ranchdressing. Ät och njut!

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.