Bärknyten
Godare och snabbare efterrätt går inte! Jordgubbar med vanilj i frasig smördeg. Variera med bär efter säsong!
Du behöver:
1 Pop Bakery Smördeg
1/2 burk Kesella Vanilj
12 jordgubbar
1 ägg
2 msk flagad mandel
Florsocker
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 210° och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter.
Rulla ut degen på en bakplåt och skär i sex lika stora delar.
Fördela kesellan i botten på varje bit.
Dela jordgubbarna i bitar och lägg dem på kesellan.
Stäng knytena genom att nypa ihop ändarna.
Pensla med uppvispat ägg och strö mandelflagor över.
Grädda i 10–15 minuter.
Sikta florsocker genom en sil över knytena vid servering.
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.