fbpx

Avokado- och grapefruktpaj med krabbkött

Denna paj blir en lyxig lunchpaj, som på bilden, eller gör små snittar att ha som förrätt till en finmiddag! Receptet nedan är skrivet för att göra snittar.

Du behöver:

1 Pop Bakery Pajdeg
3 avokado
1 lime
3 nypor Espelette-peppar
200 g krabbkött
1 rosa grapefrukt
6 nypor salt
3 cl olivolja
1 kvist körvel
10 g färsk ingefära
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 °C. Lägg varje deg mellan 2 plåtar och 2 bakplåtspapper. Grädda dem gyllenbruna och frasiga i ca 20 min. Låt svalna. Skär ut 6 runda bitar (ca 8 cm i diameter). Dela avokadon och gröp ur köttet med en sked. Riv och pressa limen. Mosa avokadon och tillsätt limesaft och skal. Krydda med salt, Espelette-peppar och olivolja. Skala och finhacka ingefäran. Låt krabbköttet rinna av och tillsätt olivolja, salt och ingefära. Skala grapefrukten med en kniv och frigör klyftorna. Garnera bottnarna med guacamole och 1 msk krabbkött. Dekorera med grapefruktklyftor och körvel.
Du kan lyxa till den här förrätten med lite vispad, salt grädde.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.