
Äppelpizza
En smarrig dessertpizza med äpple, smör och kanel. Servera gärna med vaniljglass.
Du behöver:
1 Pop Bakery Pizzadeg Surdeg
2 st Granny Smith-äpplen
½ dl socker
1 tsk kanel
50 g kylskåpskallt smör
GÖR SÅ HÄR:
Värm ugnen till 200°. Låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter.
Forma degen till en pizzabotten enligt förpackningen.
Blanda socker med kanel och strö hälften av blandningen på pizzabotten.
Skiva äpplen tunt och lägg tätt på pizzan. Strö resten av sockret och kanelen över äppleskivorna.
Hyvla tunna skivor av smöret med en osthyvel och lägg överst på pizzan.
Grädda i ugn ca 10–15 minuter (ungefär tills smöret har smält).
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.