Grönkålspaj

En vacker och mättande paj som passar perfekt på både julbordet, midsommarbordet och lunchbordet.

  • Tid45 min
  • Portioner6

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Pajdeg
    • 1 kg fryst grönkål (tinad)
    • 1 dl valnötter
    • 4 st ägg
    • 3 dl grädde
    • 1,5 dl riven Västerbottensost
    • Salt och peppar

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 175° och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Krama ur all vätska från grönkålen. Hacka valnötterna grovt. Klä en pajform med degen och nagga degen med en gaffel. Blanda grönkål och nötter i pajformen. Vispa ihop ägg och grädde, blanda i den rivna osten och smaksätt med salt och peppar. Häll äggblandningen i pajformen. Grädda i ca 30 minuter.