Choko-kokospaj

En paj med fyllning av riven kokos, grädde och socker, gräddad i ugn och sedan täckt med mörk choklad: en riktig delikatess.

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Pajdeg
    • 125 g riven kokos
    • 125 g strösocker
    • 2 dl tjock grädde
    • 1 äggvita
    • 200 g mörk choklad

    Gör så här

    1

    Sätt ugnen på 180 °C. Tryck ut smördeg i en pajform och ställ den i kylen medan du förbereder fyllningen. Blanda kokos och socker i en skål. Tillsätt grädden och äggvitan. Blanda smeten slät och häll fyllningen i pajskalet. Grädda i 30 min och låt svalna. Smält chokladen i vattenbad under tiden. Häll chokladen över pajen. Ställ den i kylen när den har svalnat. Avnjuts väl kyld.

    Du kan även tillsätta röda bär i kokosfyllningen före gräddningen.