Äpple- och kvittenpaj med rostade valnötter

Äpple- och kvittenpaj med rostade valnötter.

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Pajdeg
    • 2 äpplen
    • 2 kvittenfrukter
    • 150 g dulce de leche
    • 100 g hela valnötter
    • 20 g florsocker

    Gör så här

    1

    Förvärm ugnen till 200 °C. Skala äpplen och kvitten. Halvera och kärna ur dem. Skär varje halva i fem skivor. Lägg smördegen i en pajform och nagga den med en gaffel. Bred ut hälften av kolakrämen i botten av pajen. Lägg kvittenskivorna som en solfjäder från kanten och inåt. Lägg ut äppelskivorna i mitten av pajen. Toppa slutligen med resten av kolakrämen. Grädda pajen i 190 °C i 40 min. Krossa valnötterna och rosta dem i torr panna. När de börjar få färg, pudra dem med florsocker och lägg dem på hushållspapper. Strö nötterna över pajen när den har svalnat.

    Du kan steka fruktskivorna i smör och lite socker innan du lägger dem i pajskalet.