fbpx

Smördegs-Rudolf

Julens charmigaste julbak? Det får du genom att doppa frasig smördeg i smält choklad och sedan dekorera med mini pretzels för horn, sockerögon och non stop för den röda mulen.

Du behöver:

1 st Pop Bakery Smördeg
1 ägg till pensling
Till garnering:
200 g mjölkchoklad
Mini pretzels
Sockerögon
Röda Non Stop
GÖR SÅ HÄR:
Rulla ut smördegen och skär den i tre långa remsor längs med långsidan. Skär sedan trianglar av varje remsa, cirka tio trianglar per remsa. Använd en linjal till hjälp.
Lägg trianglarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i omgångar (medan första plåten gräddas är det bra att låta resterande trianglar vila i kylen).
Nagga varje triangel med en gaffel, och pensla sedan med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen i 8–10 minuter på 200 grader, tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.
Hacka mjölkchokladen grovt och smält försiktigt i en skål över vattenbad eller i micro. Doppa ovansidan av varje triangel i den smälta chokladen. Skaka den lite försiktigt så att överflödig choklad rinner av. Lägg de sedan på galler och dekorera med mini pretzels, ögon och röda Non Stop.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.