Nyårstilltugg – Smördeg med getost och granatäpplesalsa med apelsin och mynta
Ett gott tilltugg att bjuda gästerna på inför tolvslaget eller andra festligheter. Pop Bakery Smördeg med getost och granatäppelsalsa med apelsin och mynta.
Du behöver:
1 Pop Bakery Smördeg
1 ägg till pensling
1 fp getostrulle à 180 g
1 granatäpple
Skal och saft av 1 apelsin
1 kruka mynta
0,5 dl olivolja
Honung, salt och svartpeppar efter smak
GÖR SÅ HÄR:
Börja med att göra salsan genom att kärna ur granatäpplet.
Tips! Fyll en skål med vatten och kärna ut granatäpplet under vattenytan, för att slippa stänk. Sila sedan av vattnet.
Lägg granatäppelkärnorna i en skål och tillsätt rivet skal av 1 apelsin, samt saften från densamma. Riv bladen från en kruka mynta och rör ner i salsan. Spara ev några myntablad till garnering.
Avsluta med att tillsätta olivolja och smaksätt med honung, salt och svartpeppar.
Skiva getosten i knappt 1 cm tjocka skivor.
Rulla ut smördegen och använd en rund pepparkaksform eller utstansare för att stansa ut rundlar, något större än getost-skivorna. Har du inte pepparkaksform eller ustansare går det bra att använda ett glas.
Placera ut rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Stansa de med en gaffel och pensla sedan med uppvispat ägg. Placera sedan en getost-skiva på varje rundel.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 8–10 minuter på 200 grader. Låt svalna.
Toppa sedan med granatäpple-salsan och lite extra färsk mynta
Populära recept
From our hands to yours
Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj.
Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.