fbpx

Marängpaj med röda bär

Marängpaj är en ljuvlig grundpaj, som man enkelt kan variera efter vad säsongen erbjuder – från citrus på vintern till päron på hösten. Eller som här – med plockade sommarskatter från skog och trädgård.

Du behöver:

1 Pop Bakery Pajdeg
4 äggvitor
180 g strösocker
50 g färska hallon
50 g röda mullbär alternativt björnbär
100 g röda vinbär
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 180 °C. Bred ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Klä skalet med bakpapper och fyll det med t.ex. okokta gula ärtor. Ställ skalet kallt i minst 30 min.
Förgrädda pajskalet i 10 min. Ta bort bakpapper och ärtorna och grädda i ytterligare 5 min. Ta ut pajen och sänk värmen till 100 °C. Skölj och torka bären. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget mot slutet. Sluta vispa när vitorna är fasta och blanka. Blanda försiktigt ner vinbär, mullbär och hallon, och bred ut blandningen i pajskalet. Grädda pajen i 45 min till 1 tim (i 100 °C med varmluft). Marängen ska inte få färg utan vara krispig på utsidan och mjuk inuti.
Degen måste stå i kylen innan den förgräddas för att undvika att den sjunker ihop. Om du använder frysta bär måste du tina och låta dem rinna av innan du rör ner dem i marängen.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.