fbpx

Surdegsgrissini och Ribollita

Surdegsgrissinin agerar taktpinne åt de vibrerande och kryddiga smakerna i Ribollitasoppan. Ett ”måste-recept” en kall höstdag!

Du behöver:

1 Pop Bakery Pizzadeg Surdeg
1 st ägg
Vallmofrön
2 st burkar cannellinibönor
3 st morötter
1st rödlök
1 st gul lök
100 g Savoykål
1/2 chilifrukt (röd)
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
1,5 l grönsaksbuljong
Surdegsgrissini

Gör så här:

Dela degen i bitar rulla till långa lillfingertunna stänger och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Värm ugnen till 175°. Pensla stängerna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt brödpinnarna kallna på galler utan bakduk.
Ribolita

Gör så här:

Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Hetta upp olja i en rejäl gryta, fräs lök, vitlök och morot. Tillsätt finhackad chili och slå på buljong. Låt koka 10 minuter. Tillsätt de avrunna cannellinibönorna och hackad svartkål. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal. Vill man ha en krämigare soppa, ta lite mindre buljong och mixa en del av bönorna och tillsätt i soppan som redning.

From our hands to yours

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery är experterna på färdig deg och var först i Sverige med pizzakit. Med våra degar är det enkelt att laga allt från finmiddag till snabb lördagslunch.