Vongole-pizza

En vacker och imponerande pizza med smak av hav.

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 st Pop! Bakery Surdegspizza
    • 3 msk tomatsås
    • ½ mozzarellaklump
    • ½ skivad gul lök
    • 150 g färska eller frysta rensade
    • vongolemusslor med skal
    • 1 msk repad färsk timjan
    • Flingsalt och nymald svartpeppar

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 220°. Forma degen till en pizzabotten enligt förpackningen. Lägg den på en bakpappersklädd plåt och bred över tomatsåsen. Riv isär
    mozzarellan och sprid över pizzan.


    Fördela löken över osten. Lägg musslorna ovanpå. Grädda pizzan mitt i ugnen cirka 20 minuter. Strö på lite flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Garnera med timjan.