Börja med att pickla kantareller. Skölj och putsa kantarellerna. Lägg i en glasburk. Koka upp ättikan med socker och vatten så att sockerkristallerna löser sig. Låt svalna något och slå sedan över kantarellerna. Låt stå över natten i kylskåp.
Klä och nagga en form med pajdegen. Skär eventuellt bort överflödig deg.
Fräs finhackad lök med riven vitlök i en stekpanna tills löken mjuknar.
Tillsätt älgfärs och fräs några minuter innan du tillsätter kalvfond, vatten och vin. Låt puttra ihop tills nästan all vätska är borta.
Smaksätt med salt, svartpeppar och repad färsk timjan.
Fyll pajformen med färsfyllningen. Vispa ihop ägg och vispgrädde med salt och peppar till en äggstanning. Slå över färsfyllningen. Avsluta med att strö över riven ost.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35-40 minuter, på 200 grader. Låt svalna och servera sedan med de picklade kantarellerna.