fbpx

Västerbottenpaj

Kräftor kräva dessa pajer! Ingen kräftskiva är komplett utan en frasig Västerbottenpaj. Gör den gärna i förväg, så blir den ännu godare. Pajen kan värmas upp precis före servering. 

  • Tid1 hr
  • Antal1 paj

    Du behöver

    • 1 st Pop! Bakery Pajdeg
    • 300 g riven Västerbottensost
    • 3 ägg
    • 2,5 dl vispgrädde
    • Salt och svartpeppar efter smak

    Att servera till

    • 0,5 burk röd caviar
    • 1 burk Smetana
    • 1 st rödlök
    • 0,5 kruka gräslök

    Gör så här

    1

    Klä en form med pajdegen och nagga botten med en gaffel. Skär bort eventuell överflödig deg längs med kanterna på formen. Kyl pajformen en timma i kylskåp (om du har tid).

    Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

    Vispa samman ägg och grädde. Rör ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar. Fyll pajformen med fyllningen.

    Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 30-40 minuter, eller tills gyllenbrun.

    Pajen är god att servera med röd caviar, smetana, finhackad rödlök och gräslök.