Tortilla med marinerade bönor och grillad avokado

Surdegen – en världsmedborgare. Allt från Italien till Tyskland till Mexiko och allt där emellan, trivs i surdegens sällskap. Här i ett recept fyllt med ljuvliga smaker av Sydamerika.

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Surdegspizza
    • 1 st burk svarta bönor (med spad)
    • 1 st rödlök
    • Sallat i kruka
    • Chilifrukt (röd, hackad)
    • 2 st avokado
    • 1 kruka koriander (färsk)
    • Olivolja
    • Salt
    • Peppar

    Gör så här

    1

    Skölj och skiva sallad. Hacka chili, rödlök och koriander. Skölj bönorna och låt rinna av väl. Dela avokado i två delar. Pensla med olja och grilla i en het panna. Hacka ner koriander. Skölj citron och riv av skal och pressa ur saft. Blanda samman med chili, rödlök, bönor, koriander, olja, salt och peppar. Dela surdegen i mindre bitar, här gjordes 10 st. Kavla ut dem tunt på ett mjölat bord och grädda dem i en het panna på bägge sidor. Fyll tortillabröden med sallad, avokado och marinerade bönor.

    Recept från
    Logo_mat