Sweet Dream

Gör kultestet för att veta när din kolakräm är färdig. Droppa lite kolakräm i ett glas med kallt vatten. Går kolan att forma till en kula? Då är smeten klar!

  • Tid50 min
  • Portioner4-5

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Glutenfri Smördeg
    • 3 dl vispgrädde (laktosfri)
    • 1,5 dl strösocker
    • 1,5 dl ljus sirap
    • 75 g smör (laktosfri)
    • 1 nypa salt
    • Till servering:
1 l röda vinbär
2 dl vispgrädde (laktosfri)

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut degen i en pajform och tryck försiktigt till kanterna. Lägg ett smörpapper på degen och fyll den med bakbönor, förslagsvis torkade kikärtor. Förbaka pajskalet i ca 12 minuter. Ta bort pappret med bönorna och baka degen i ytterligare 3 minuter eller tills det att den blivit gyllenbrun. Låt pajskalet svalna på ett galler. 

    Kolasås:
    Koka grädde, socker, salt och sirap i en tjockbottnad kastrull tills blandningen når en temperatur på 120 grader, detta tar ca 20-30 minuter. Tärna smöret och rör ned några kuber i taget i kolan. Häll upp fyllningen i pajskalet och ställ den i kylen tills kolan stelnat. Dekorera med syrliga vinbär och servera med lättvispad grädde.