Surdegsgrissini och Ribollita

Surdegsgrissinin agerar taktpinne åt de vibrerande och kryddiga smakerna i Ribollitasoppan. Ett ”måste-recept” en kall höstdag!

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Surdegspizza
    • 1 st ägg
    • Vallmofrön
    • 2 st burkar cannellinibönor
    • 3 st morötter
    • 1st rödlök
    • 1 st gul lök
    • 100 g Savoykål
    • 1/2 chilifrukt (röd)
    • 1 st citron
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 1,5 l grönsaksbuljong

    Gör så här

    1

    Surdegsgrissini
    Dela degen i bitar rulla till långa lillfingertunna stänger och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Värm ugnen till 175°. Pensla stängerna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt brödpinnarna kallna på galler utan bakduk.

    Ribolita
    Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Hetta upp olja i en rejäl gryta, fräs lök, vitlök och morot. Tillsätt finhackad chili och slå på buljong. Låt koka 10 minuter. Tillsätt de avrunna cannellinibönorna och hackad svartkål. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal. Vill man ha en krämigare soppa, ta lite mindre buljong och mixa en del av bönorna och tillsätt i soppan som redning.

    Recept från
    Logo_mat