Spicy Eggplant Pie

Men hur får man ut kärnorna ur granatäpplet? Dela i två, lägg den ena halvan upp och ner i din hand och slå med en träslev på skalet, så trillar kärnorna ut. Hepp!

  • Tid50 min
  • Portioner4-5

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Glutenfri Smördeg
    • 1 stor aubergine
    • ½ tsk mald spiskummin
    • saft och skal från en halv citron
    • 3 msk olivolja
    • 1 tsk chiliflakes
    • 1 vitlöksklyfta
    • 2 msk tahini
    • 3 msk färsk koriander
    • 2 dl yoghurt (laktosfri)
    • 1 fetaost (laktosfri)
    • 1 dl granatäppelkärnor
    • salt och peppar

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 200 grader. Ta fram smördegen ur kylskåpet och låt vila i 5 minuter. Blanda citronsaft, citronskal, olivolja, spiskummin, chili och riven vitlök. Skär auberginerna på längden och pensla dem med kryddblandningen. Baka auberginerna i ugn i ca 25 minuter. Rulla ut smördegen på en skärbräda och skär i 4 trekanter. Vik in kanterna på vardera bit, tryck till med en gaffel och nagga botten. Lägg i den färdigbakade auberginen i knytena och smula över fetaosten. Grädda pajerna på en ugnsplåt i 25 minuter eller tills de fått fin färg. Rör ihop yoghurt med tahinin och bred denna över pajerna när de är klara. Toppa med vackra granatäppelkärnor och koriander.