fbpx

SOFO Delish

Fram med lösskägg och sotarmössa! Här är en pizza för alla söderbröder och söderbönor, var ni än finns.

  • Tid30 min
  • Portioner1-2

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Glutenfri Pizzadeg
    • 5 pilgrimsmusslor, färska eller frysta
    • 1 msk olivolja
    • 3–4 msk tomatsås
    • 50 g mozzarella (laktosfri eller vegansk) – riven
    • 1 dl parmesanost – riven
    • 2 msk brynt smör (eller smörfritt margarin)
    • 2 dl färsk babyspenat
    • rivet skal av halv citron,
    • ekologisk flingsalt nymald svartpeppar

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 230 grader. Lägg musslorna på ett hushållspapper ett par minuter för att rinna av. Skär dem horisontellt i två delar. Bryn musslorna i en panna någon minut på båda sidor. Salta och peppra. Rulla ut pizzadegen på en plåt och bred på tomatsås. Lägg på mozzarella, fördela musslorna ovanpå och strö över riven parmesan. Grädda pizzan i 10-15 minuter. Bryn smöret i en kastrull. Ta ut pizzan och lägg på spenaten. Strö över citronskalet och ringla brynt smör över.