fbpx

Smördegsvåfflor

De här frasiga matvåfflorna är snabbmat när den är som bäst! Klara på några minuter – och superenkla att variera. 

  • Tid30 min
  • Portioner4

    Du behöver

    • 2 st Pop! Bakery Smördeg
    • 0,5 pkt skivad rökt skinka à 150 g
    • 1 dl passerade tomater
    • 200 g mozzarella
    • 2 tsk torkad oregano

    Att servera till

    • 1 påse småbladig sallad à 65 g
    • 250 g småtomater

    Gör så här

    1

    Rulla ut smördegarna och skär varje i fyra lika stora delar. Placera en ruta på ett uppvärmt våffeljärn och bred snabbt på ett tunt lager tomatsås, lägg på skinka, skivad mozzarella och oregano. Lämna en bit runtom kanterna för att förhindra att fyllningen läcker ut under tillagning. Avsluta med att täcka med ytterligare en smördegsruta. Grädda i våffeljärnet tills gyllenbrun och upprepa tills alla våfflor är gräddade.

    Smördegs-våfflorna är goda att äta tillsammans med grönsallad och skivade småtomater.