Smördegsskruvar

Frasiga smördegssticks att knapra på med smakvariationer i det oändliga, här med kantarell och bacon.

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Smördeg
    • 100 g kantareller
    • ½ pkt bacon, 70 g
    • 1 st schalottenlök
    • 2 msk hackad bladpersilja
    • 1 ägg
    • ½ dl riven ost

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 210° och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Skär svamp, bacon och schalottenlök i små bitar och stek i panna. Rör ner hackad bladpersilja. Rulla ut degen på en bakplåt och vik den dubbel. Pensla med uppvispat ägg och vänd degen upp och ner. Skär i åtta långa band och fördela baconröran över. Tag varje band för sig och vrid till en skruv. Pensla igen med ägget och toppa med riven ost och grädda i 10–15 minuter.