fbpx

Smördegsrullar med mandelkräm och choklad

  • Tid35 min
  • Portioner10

    Du behöver

    • 5 Pop! Bakery Smördegsplattor
    • 100 g strösocker
    • 100 g mandelmjöl
    • 100 g osaltat smör
    • 3 äggulor
    • 25 g farinsocker
    • 35 g mandelspån
    • 200 g mörk choklad
    • 3 dl vispgrädde

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 220 grader. Blanda smöret och sockret i en skål och tillsätt mandelmjölet samt 2 äggulor. Rör om väl så att du får en krämig konsistens.

    Täck Smördegsplattorna med mandelkrämen och skär dem itu. Rulla ihop varje halva till en rulle. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Spä en äggula med lite vatten, pensla rullarna och strö över farinsocker och mandelspån. Grädda i ca 15 minuter eller tills de blivit gyllene.

    Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den på chokladen. Låt vila en stund och rör sedan försiktigt. Servera den smälta chokladen i en skål vid sidan om för rullarna att doppas i.