fbpx

Smördegspepparkakor

Pepparkaksbak i ny och frasigare tappning med POP! BAKERY SMÖRDEG. Små smördegbakverk med pepparkaksfyllning är perfekta att bjuda på till kaffet
Tips! Använd POP! BAKERY GLUTENFRI SMÖRDEG för ett glutenfritt pepparkaksbak

  • Tid45 min
  • AntalCirka 15–20 st

    Du behöver

    • fp Pop! Bakery Smördeg
    • 1 ägg till pensling
    • 100 g rumsvarmt smör
    • 0,5 dl strösocker
    • 1 msk pepparkakskryddor

    Till garnering

    • Kristyr
    • Non Stop

    Gör så här

    1

    Börja med fyllningen genom att röra ihop rumsvarmt smör, socker och pepparkakskryddor.

    Rulla ut smördegarna och fördela fyllningen jämnt på båda. Bred på fyllningen så att den täcker halva smördegsplattan, från kortsidan upp till mitten. Vik sedan plattan dubbel, så att kortsidorna möts. Kyl smördegen i 10 minuter.

    Stansa ut figurer med hjälp av pepparkaksformar. Lägg över på plåt och använd en gaffel för att pressa ihop kanterna runtom, samt för att nagga de på ovansidan.

    Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i nedre delen av ugnen, på 200 grader, i cirka 8 minuter. Ifall de har glidit isär under gräddning går det enkelt att putta ihop efter gräddning, när det fortfarande är varma. Låt svalna på galler.

    Dekorera sedan med kristyr och Non Stop, precis som vanliga pepparkakor.