Smördegspaj med ananas och passionssirap

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Smördeg
    • 2 ananas
    • 50 g råsocker
    • 20 g florsocker

    Till sirapen:

    • 100 g strösocker
    • 30 g smör
    • 4 passionsfrukter

    Gör så här

    1

    Sätt ugnen på 200 °C. Rulla ut pajen på en bakpappersklädd plåt och ställ den i kylen. Skala ananasen och skär bort ”ögonen”. Skär ananasen i chipstunna skivor. Fördela skivorna i pajskalet. Strö råsocker över ananasen och grädda pajen i 20 min. Pudra den varma pajen med florsocker. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Smält sockret på hög värme. När det är gyllenbrunt, blanda i smör och fruktkött. Låt blandningen svalna. Servera pajen ljummen eller varm med passionssirapen.

    Passionsfrukterna kan ersättas med juice. Servera gärna pajen med en kula romrussinglass.