Värm ugnen till 200 grader. Rensa svamparna och skölj dem. Skär svamparna på mitten eller hacka dem, beroende på storlek. Finhacka schalottenlökarna. Stek svampen i lite olivolja på hög värme tills den fått färg och krydda med 2 nypor salt. Tillsätt löken och låt steka i ca 2 minuter eller tills de blivit genomskinliga.
Häll över grädden och tillsätt slutligen timjankvistarna. Låt svampblandningen koka samman till en krämig konsistens, smaka av med salt och peppar. Stek kammusslorna i lite smör ca 1 minut per sida. Ös musslorna med smöret tills de fått färg, smaka av med lite salt. Lägg den krämiga svampblandningen i mitten av varje smördegsplatta och lägg på en kammussla i mitten av blandningen.
Vik varje hörn mot mitten så att en liten pyramid formas och fäst hörnen i varandra genom att nypa till. Späd en äggula med lite vatten och pensla smördegsknytena. Grädda i ca 20 minuter tills de svällt och är krispiga.
Tips!
Använd gärna lite chili för att få fram kammusslornas smak ytterligare.