fbpx

Smördegsknyten med svamp och pilgrimsmusslor

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 5 Pop! Bakery Smördegsplattor
    • 300 g färsk svamp
    • 2 schalottenlökar
    • 4 cl olivolja
    • 25 cl vispgrädde
    • 2 kvistar färsk timjan
    • 5 pilgrimsmusslor
    • 25 g osaltat smör
    • 6 nypor salt
    • 6 varv med pepparkvarnen
    • 1 äggula

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 200 grader. Rensa svamparna och skölj dem. Skär svamparna på mitten eller hacka dem, beroende på storlek. Finhacka schalottenlökarna. Stek svampen i lite olivolja på hög värme tills den fått färg och krydda med 2 nypor salt. Tillsätt löken och låt steka i ca 2 minuter eller tills de blivit genomskinliga.

    Häll över grädden och tillsätt slutligen timjankvistarna. Låt svampblandningen koka samman till en krämig konsistens, smaka av med salt och peppar. Stek kammusslorna i lite smör ca 1 minut per sida. Ös musslorna med smöret tills de fått färg, smaka av med lite salt. Lägg den krämiga svampblandningen i mitten av varje smördegsplatta och lägg på en kammussla i mitten av blandningen.

    Vik varje hörn mot mitten så att en liten pyramid formas och fäst hörnen i varandra genom att nypa till. Späd en äggula med lite vatten och pensla smördegsknytena. Grädda i ca 20 minuter tills de svällt och är krispiga.

    Tips!
    Använd gärna lite chili för att få fram kammusslornas smak ytterligare.