fbpx

Smördegsflan med färskostkräm och bär

En långsmal smördegspaj garnerad med härliga bär

Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut smördegen och klä en smord form (eller som på bilden – dela på längden och använd två långsmala formar). Picka botten och grädda på 200 grader i 10–15 minuter tills gyllene. Låt svalna. Vispa färskosten slät med florsocker och honung. Lägg pistagenötterna i botten på formen och bred färskostkrämen ovanpå. Garnera med bär och fikon.

  • Tid35 min
  • Portioner8

    Du behöver

    • 1 fp Pop! Bakery Smördeg
    • 600 g färskost
    • 1 dl florsocker
    • 2 tsk honung
    • Blåbär
    • Hallon
    • Fikon
    • Pistagenötter rostade och hackade

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 200 grader. Rulla ut smördegen och klä en smord form (eller som på bilden – dela på längden och använd två långsmala formar). Picka botten och grädda på 200 grader i 10–15 minuter tills gyllene. Låt svalna.

    Vispa färskosten slät med florsocker och honung. Lägg pistagenötterna i botten på formen och bred färskostkrämen ovanpå. Garnera med bär och fikon.