fbpx

Smördegsbakelse med sparris och rucola

Silkeslen sparrispuré får en pepprig överton från stinget i rucolan.

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 2 Pop! Bakery Smördeg
    • 250 g djupfryst, grön sparris
    • 2,5 dl vispgrädde
    • 6 nypor salt
    • Svartpeppar från kvarn
    • 5 g grovt salt
    • 1 g gelatinblad
    • 50 g rucolaskott

    Till vinägretten

    • 4 cl olivolja
    • 2 nypor salt
    • 2 cl rödvinsvinäger

    Gör så här

    1

    Sätt ugnen på 200 °C. Skär smördegen i 18 rektanglar. Lägg ut plattorna på en plåt med ett galler över. Grädda plattorna gyllenbruna och frasiga (15-20 min). Koka sparrisen i saltat vatten i 8 min. Låt den rinna av, spara topparna och mixa stjälkarna. Lägg gelatinet i kallt vatten. Vispa grädden. Värm 1/3 av sparrispurén och lös upp gelatinet i den. Tillsätt resten av sparrispurén, salta och peppra. Vänd försiktigt i vispgrädden och låt stå kallt i minst 30 min. Blanda till vinägretten och smaksätt rucolan med hälften vid servering. Montera bakelserna på assietterna: en smördegsplatta, sparrispuré, rucola, sparristoppar och överst en smördegsplatta. Dekorera med resten av vinägretten.

    Smördegsbakelserna blir bäst om man monterar dem precis före servering.