Smördegsbakelse med getost, färska fikon och rökt ankbröst

Silkeslen sparrispuré får en pepprig överton från stinget i rucolan.

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 2 Pop! Bakery Smördeg
    • 1 rulle getost (ca 200 g)
    • 3 msk honung
    • 6 färska fikon
    • 24 skivor rökt ankbröst
    • 50 g rucolaskott
    • 3 cl olivolja
    • 6 nypor fint havssalt

    Gör så här

    1

    Sätt ugnen på 200 °C. Rulla ut degen, skär den i 6 bitar och lägg på en bakplåt. Förgrädda degen i 20 min. Skiva getosten. Skölj fikonen och skiva dem. Varva fikon och getost på smördegsplattorna och fördela ankbröstskivorna ovanpå. Toppa med en nypa salt, rucola och några droppar olivolja.

    Du kan marinera getosten i olivolja och några blad basilika.