fbpx

Smördegs-Rudolf

Julens charmigaste julbak? Det får du genom att doppa frasig smördeg i smält choklad och sedan dekorera med mini pretzels för horn, sockerögon och non stop för den röda mulen.

  • Tid1 hr 30 min
  • Antal30 st

    Du behöver

    • 1 st Pop! Bakery Smördeg
    • 1 ägg till pensling

    Till garnering

    • 200 g mjölkchoklad
    • Mini pretzels
    • Sockerögon
    • Röda Non Stop

    Gör så här

    1

    Rulla ut smördegen och skär den i tre långa remsor längs med långsidan. Skär sedan trianglar av varje remsa, cirka tio trianglar per remsa. Använd en linjal till hjälp.

    Lägg trianglarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i omgångar (medan första plåten gräddas är det bra att låta resterande trianglar vila i kylen).

    Nagga varje triangel med en gaffel, och pensla sedan med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen i 8–10 minuter på 200 grader, tills de är gyllenbruna. Låt svalna på galler.

    Hacka mjölkchokladen grovt och smält försiktigt i en skål över vattenbad eller i micro. Doppa ovansidan av varje triangel i den smälta chokladen. Skaka den lite försiktigt så att överflödig choklad rinner av. Lägg de sedan på galler och dekorera med mini pretzels, ögon och röda Non Stop.