Små pajer med ankbröst, äpplen och gratinerad getost

Frankrike när det är som godast! Lite pilligt – men ack så gott.

  • Tid50 min
  • Portioner5

    Du behöver

    • 5 Pop! Bakery Smördegsplattor
    • 125 g rökt ankbröst
    • 2,5 gula äpplen
    • 25 g osaltat smör
    • 1 matsked honung
    • 2 nypor salt
    • 2 varv med pepparkvarnen
    • 5 små chèvre-ostar eller 5 tjocka skivor från en chèvre-stubbe
    • 60 g ruccola

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 200 grader. Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i fyra delar och skiva i tjocka skivor. Stek äpplena med smör och honung i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Ta bort den feta delen från det skivade ankbröstet. Smöra in 5 små ugnsformar. Lägg ankbröstet och äppelskivorna omlott i botten. Skär cirklar av smördegsplattorna ca 1 cm utanför formens kant. Nagga med en gaffel. Täck ugnsformarna med smördegen och för in kanten mellan fyllningen och formen.

    Grädda i ca 20 minuter och låt sedan vila i 5 minuter. Ta bort formarna och vänd sidan med äpplen och ankbröst uppåt. Sätt ugnen på grill. Toppa med osten och grilla pajerna i ytterligare 1 minut. Peppra pajerna och tillsätt lite ruccola innan servering.