Seafood Maestro

En rund pizza med jätteräkor. En hand tar en bit av den goda pizzan.

Havet är djupt – och pizzan är god! Skaldjurspizza är bland det godaste som finns och superenkelt att göra. Den här pizzan har också lite chilihetta som passar finfint med en iskall, alkoholfri öl!

  • Tid40 min
  • Portioner1

    Du behöver

    • 1 fp Pop! Bakery Pizzakit Maestro
    • 10–15 st jätteräkor (skalade och förkokta)
    • 100g riven ost
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 1 st chili
    • ½ st lime
    • ½ dl olivolja
    • 1 nypa salt
    • ½ dl pesto
    • Persilja

    Gör så här

    1

    Marinering (kan hoppas över): Skiva en chili tunt, blanda med limejuice, pressad vitlök, olja samt en nypa salt. Lägg i räkorna i marinaden och låt ligga cirka 1 timme.

    Ta ut degen ur kylen cirka 10 minuter innan du börjar baka ut den. Värm ugnen till 250 grader (230 grader för varmluftsugn) och låt plåten vara i ugnen.

    Mjöla degen och bakbordet och baka ut degen till önskad storlek. Lägg över degen på bakplåtspapper.

    Toppa med tomatsås ost, räkor och tunt skivad chili.

    Lägg över bakplåtspappret på den varma plåten och grädda i ugn cirka 10 minuter, tills pizzan har fin färg.

    Toppa pizzan med klickar av pesto. Garnera med hackad persilja.

    Mästartips: Lägg till några filéer riktig, italiensk ansjovis för extra oomph!