Salsiccia è mio nome

Det finns lika många sorters italiensk salsiccia som det finns vespor i Rom. Och tur är väl det – för det betyder att man kan variera den här pizzan i det oändliga.

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Glutenfri Pizzadeg
    • 3-4 msk tomatsås
    • 50 g mozzarella (laktosfri) – riven
    • ½ rödlök – i strimlor
    • 1 dl gula/röda semitorkade inlagda tomater
    • 100 g kronärtskockshjärtan
    • 1 salciccakorv, ca 90 g (rå korv)
    • ruccola
    • gräddfil (laktosfri)
    • flingsalt och nymald svartpeppar

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 230 grader. Rulla ut pizzadegen på en plåt och bred på tomatsås. Lägg först på mozzarellaosten, därefter rödlök, tomater och kronärtskocka. Sprätta upp korven och smula köttet över pizzan. Grädda pizzan i ca 10-15 minuter. Krydda upp gräddfilen med salt och peppar. Garnera pizzan med ruccola och klickar av gräddfil. Smula över lite flingsalt och dra ett par varv med pepparkvarnen.