Quiche på fetaost med pumpa, oliver och timjan

Vacker gyllengräddad quiche på vackert dukat bord.

Quiche är en klassisk, fransk matpaj som kan innehålla lite vad som helst. Den mest kända är Quiche Lorraine, med rökt fläsksida och ost. Den här vegetariska godsaken är god tillsammans med en krispig grönsallad.

  • Tid1 hr 30 min
  • Portioner6–8

    Du behöver

    • 1 fp Pop! Bakery Pajdeg
    • 1 butternutpumpa
    • 150 g gröna urkärnade oliver
    • 1 st rödlök
    • 150 g fetaost
    • 2,5 dl vispgrädde
    • 4 st ägg
    • 2 msk hackad färsk timjan
    • Salt
    • Peppar
    • Färsk timjan

    Gör så här

    1

    Klä en pajform med pajdegen och nagga botten. Kyl en timma i kylskåp. Värm ugnen till 200 grader. Skala och tärna pumpan. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Salta och peppra. Grädda 20–30 minuter tills den mjuknat, men fortfarande har lite tuggmotstånd kvar. Sänk ugnsvärmen till 180 grader.

    Vispa ihop ägg och grädde och smaka av med timjan, salt och peppar. Fyll pajskalet med pumpa, en halv tunt skivad rödlök, delade oliver och 100 g av fetaosten. Fyll upp med äggstanning.

    Grädda långt ner i ugnen 40–45 minuter. Låt svalna något. Toppa med resten av fetaosten och rödlök. Garnera med färsk timjan.