fbpx

Pop! Bakery surdegspizza

Vår allra finaste pizzadeg är också en av de enklaste. Vi bakar den på samma sätt som man gjort i Neapel i århundraden. Ingredienserna hittar man i alla kök – vetemjöl, vatten, salt, jäst, en skvätt olivolja och surdeg. Surdeg är ett urgammalt och helt naturligt sätt att ge pizzabrödet mer smak och karaktär. På köpet får den dessutom frasiga kanter och precis rätt motstånd i bettet. Det är en bra start. Resten lämnar vi till dig.

  • YieldNäringsvärden per 100g // Energi 1052kJ / 250kcal // Fett 3,7g – varav mättat fett 0,5g // Kolhydrat 45,3g – varav sockerarter 1,0g // Fibrer 1,2g // Protein 7,0g // Salt 1,7g

    Ingredienser

    • Vetemjöl, vatten, olivolja (3%), surdeg (3%), salt, etanol, inaktiv jäst.

    Gör så här

    1. Värm ugnen till 220°C

    1

    2. Klipp upp påsen på två sidor

    2

    3. Mjöla händerna, ta ut degen och lägg den på mjölat underlag

    3

    4. Sträck degen till önskad tjocklek och form (för bästa resultat kavla inte)

    4

    5. Täck med tomatsås, sedan ost och sist topping

    5

    6. Grädda pizzan gyllenbrun i ca 20 min

    6

    ÅTERFÖRSÄLJARE