Pop! Bakery filodeg

Filodeg är en florstunn och mycket spröd deg, som används i det östra medelhavsköket till allt från bakelser och desserter, till aptitretare och frasiga rullar med olika fyllningar.

PoP!Bakery Filodeg är oersättlig när du vill bjuda på libanesiska eller turkiska läckerheter – till exempel olika sorters meze (smårätter) och efterrätter med honung och nötter. Genom att kavla samman flera filodegsplattor, med luft mellan varje varv, får man enkelt ett fantastiskt frasigt och vackert resultat!

  • YieldNäringsvärden per 100g // Energi 1264kJ / 298kcal // Fett 1,1g – varav mättat fett 0,4g // Kolhydrat 60g – varav sockerarter 4g // Fibrer 2g // Protein 9g // Salt 0,8g

    Ingredienser

    • Vetemjöl (72%), vatten, majsstärkelse, vetegluten, salt, konserveringsmedel: kaliumsorbat, mjölbehandlingsmedel: L-Cystein.

    Gör så här

    1. Värm ugnen till 210˚

    1

    2. Låt filodegen vila 5 min i rumstemperatur.

    2

    3. Förbered fyllningen innan du öppnar förpackningen, de lövtunna bladen torkar snabbt.

    3

    4. Använd en sax för att dela degen, en kniv riskerar att trasa sönder bladen.

    4

    5. Pensla filodegen med smält smör innan du lägger ihop 3–5 blad.

    5

    6. Fyll knytena.

    6

    7. Placera dem på ett bakplåtspapper.

    7

    8. Grädda i ugn ca 10 min. Gräddningstiden kan variera beroende på fyllning och ugn.

    8

    ÅTERFÖRSÄLJARE