fbpx

Pop! Bakery Croissants

Ingen lyxfrukost utan croissanter! Men vem orkar springa till bageriet det första man gör på lördagsmorgonen? Med vår croissantdeg gör du nygräddade croissanter hemma på en kvart – och du bestämmer själv hur stora de ska bli. Små och naggande goda – eller stora och frasiga som man kan göra gourmetmackor med. Godmorgon!

  • YieldNäringsvärden per 100g // Energi 1535 kJ / 364 kcal // Fett 20,5g – varav mättat fett 10,7g // Kolhydrat 38,7g – varav sockerarter 5,5g // Fiber 1,5g // Protein 6,9g // Salt 1,4g

    Ingredienser

    • Vetemjöl, vatten, vegetabiliskt fett och oljor icke-hydrerad (palm, raps), socker, smör, etanol, balpulver: natriumkarbonater, glukonodeltalakton; salt, vetegluten, jäst, inaktiv jäst, emulgeringsmedel: mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar, mjölbehandlingsmedel: askorbinsyra, transglutaminas.

    Gör så här

    1. Ta ut ur kylskåp 5 minuter före användning.

    1

    2. Värm ugnen till: 170°

    2

    3. Lossa degen från bakplåtspappret och skär degen i 4 eller 6 trianglar

    3

    4. Gör ett snitt i basen 3–4 cm

    4

    5. Rulla ihop croissanterna och pensla dem med ett vispat ägg

    5

    6. Grädda på medföljande bakplåtspapper i 17–20 min

    6

    ÅTERFÖRSÄLJARE