Pop! Bakery Croissants

Ingen lyxfrukost utan croissanter! Men vem orkar springa till bageriet det första man gör på lördagsmorgonen? Med vår croissantdeg gör du nygräddade croissanter hemma på en kvart – och du bestämmer själv hur stora de ska bli. Små och naggande goda – eller stora och frasiga som man kan göra gourmetmackor med. Godmorgon!

  • YieldNäringsvärden per 100g // Energi 1535 kJ / 364 kcal // Fett 20,5g – varav mättat fett 10,7g // Kolhydrat 38,7g – varav sockerarter 5,5g // Fiber 1,5g // Protein 6,9g // Salt 1,4g

    Ingredienser

    • Vetemjöl, vatten, vegetabiliskt fett och oljor icke-hydrerad (palm, raps), socker, smör, etanol, balpulver: natriumkarbonater, glukonodeltalakton; salt, vetegluten, jäst, inaktiv jäst, emulgeringsmedel: mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar, mjölbehandlingsmedel: askorbinsyra, transglutaminas.

    Gör så här

    1. Ta ut ur kylskåp 5 minuter före användning.

    1

    2. Värm ugnen till: 170°

    2

    3. Lossa degen från bakplåtspappret och skär degen i 4 eller 6 trianglar

    3

    4. Gör ett snitt i basen 3–4 cm

    4

    5. Rulla ihop croissanterna och pensla dem med ett vispat ägg

    5

    6. Grädda på medföljande bakplåtspapper i 17–20 min

    6

    ÅTERFÖRSÄLJARE