Skär ett snitt i skinnet på salsiccia-korvarna och ta ut färsen. Stek den tillsammans med riven vitlök i olivolja. Tillsätt sedan körsbärstomater, vatten och torkade kryddor. Låt puttra ihop cirka 15 minuter. Rör sedan när grovt hackade oliver och hälften av mozzarellan. Smaka av med svartpeppar. Fördela fyllningen i ramekiner, små porslinsformar i portionsformat.
Rulla ut pajdegen och använd ett glas något större i diameter än ramekinen och tryck ut rundlar. Placera rundlarna ovanpå fyllningen, vik kanterna på degen så att det sluter sig runt formen. Skär ett kryss i degen med en vass kniv i mitten av varje och grädda sedan på 200 grader i nedre delen av ugnen, cirka 20 minuter. Ta sedan ut pajerna och toppa varje paj med resterande mozzarella och pepperoni-salami. Grädda sedan ytterligare i cirka 8–10 minuter, eller tills gyllene. Pizzapajerna är goda att servera med en sallad till.