fbpx

Pizzapajer med pepperoni

Är det en paj? Är det en pepperoni-pizza? Det är det bästa av de två! Fyllning med tomat, salsiccia, oliver och mozzarella, och på toppen ett frasigt pajdegstäcke med pepperoni-salami. Och mera mozzarella!

  • Tid1 hr
  • Antal6 st

    Du behöver

    • 1 fp Pop! Bakery Pajdeg
    • 1 fp färsk salsiccia à 300 g
    • 2 klyftor vitlök
    • olivolja till stekning
    • 1 burk körsbärstomater à 400 g
    • 1 dl vatten
    • 1 tsk torkad oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 burk gröna oliver à 235 g
    • 4 dl riven mozzarella
    • Svartpeppar efter smak
    • Cirka 18 skivor pepperoni-salami

    Gör så här

    1

    Skär ett snitt i skinnet på salsiccia-korvarna och ta ut färsen. Stek den tillsammans med riven vitlök i olivolja. Tillsätt sedan körsbärstomater, vatten och torkade kryddor. Låt puttra ihop cirka 15 minuter. Rör sedan när grovt hackade oliver och hälften av mozzarellan. Smaka av med svartpeppar. Fördela fyllningen i ramekiner, små porslinsformar i portionsformat.

    Rulla ut pajdegen och använd ett glas något större i diameter än ramekinen och tryck ut rundlar. Placera rundlarna ovanpå fyllningen, vik kanterna på degen så att det sluter sig runt formen. Skär ett kryss i degen med en vass kniv i mitten av varje och grädda sedan på 200 grader i nedre delen av ugnen, cirka 20 minuter. Ta sedan ut pajerna och toppa varje paj med resterande mozzarella och pepperoni-salami. Grädda sedan ytterligare i cirka 8–10 minuter, eller tills gyllene. Pizzapajerna är goda att servera med en sallad till.