Pizza Puttanesca

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Pizzadeg Trattoria
    • 1 gul lök
    • 2 cl olivolja
    • 3 nypor salt
    • 1 vitlöksklyfta
    • 2 dl torrt, vitt vin
    • 200 g tomatpuré
    • 40 g gröna oliver
    • 30 g kapris
    • 20 g färsk, marinerad ansjovis
    • 1 tsk piripiri

    Till garneringen:

    • 1 grön paprika
    • 1 knippe slätpersilja
    • 50 g gröna oliver
    • 30 g kapris
    • 12 bitar färsk, marinerad ansjovis
    • 50 g parmesan Parmigiano-Reggiano
    • 5 tsk torkad oregano

    Gör så här

    1

    Sätt ugnen på 220 °C. Skala och hacka löken. Hacka kapris och oliver. Stek löken i olivolja med en nypa salt. Tillsätt en pressad vitlök, späd ut med vitt vin och reducera till hälften. Blanda i tomatpuré, kapris, oliver, ansjovis och piripirin (delad och urkärnad). Koka i ca 10 min till såsen är lagom tjock. Strimla den gröna paprikan och klipp persiljan. Bred ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Täck med såsen och garnera med grön paprika, kapris, gröna oliver, persilja och ansjovis. Toppa med färskriven parmesan och oregano. Grädda i ca 15 min och servera genast.