fbpx

Pizza DUO Sweet & Spicy

Salt & surt, beskt & salt, umami & sött. Matlagning är full av klassiska smakpar som lyfter eller kontrasterar varandra. Sött & starkt är ett klassiskt smakpar som är som gjort för pizza!

    1

    Sweet pizza

    Efterrättspizza?! Jo, du läste rätt. Det är inte alls så ovanligt i Italien – och alldeles fantastiskt gott. Här använder vi den klassika krämosten mascarpone istället för vanlig ost. En perfekt bädd för söta toppings som bär och nötter.

    • Tid30 min
    • Portion1

      Du behöver

      • 1/2 Pop! Bakery Surdegspizza

      • 5 msk mascarpone
      • 
1 dl blåbär
      • 
1 dl hallon

      • 1/2 nektarin, tunna skivor

      • 50 g blandade nötter
      • 
Flytande honung

      • Citronmeliss

      Gör så här

      1

      Sätt ugnen på 200 grader. Forma pizzabotten och lägg på en plåt. Bred 2 msk av mascarponen på pizzabotten. Lägg på blåbär, hallon och nektariner på pizzabotten. Toppa med nötter, honung och resten av mascarponen. Kör pizzan i ugnen ca 15 min. Toppa med färsk citronmeliss.

      Spicy pizza

      Pizza med lite extra drag i är en favorit i södra Italien. Inte så konstigt egentligen – stark mat drar nämligen igång kroppens kylsystem. Här en variant på den klassiska Pizza Atomica med både pepperoni och rivig chilisalami. Vill du ha ännu mer fart på pizzan? Droppa lite chiliolivolja ovanpå före serveringen.

      • Tid30 min
      • Portion1

        Du behöver

        • 1/2 Pop! Bakery Surdegspizza
        • 2 msk tomatsås
        • 
3 skivor pepperoni

        • 3 skivor chilisalami

        • 50 g mozzarella

        • Färsk chili, hackad

        • 1 vitlöksklyfta, hackad
        • 
Färsk krasse
        • 
Olivolja

        • Salt och peppar


        Gör så här

        1

        Sätt ugnen på 200 grader. Forma pizzabotten och lägg på en plåt. Bred tomatsåsen på pizzabotten. Lägg på pepperoni, salami, chili och vitlök på pizzabotten. Toppa med mozzarella i grova bitar. Kör pizzan i ugnen ca 15 min. Toppa med krasse, olivolja, salt och peppar.