Pizza DUO Modern & Traditional

Det stora pizzakriget har pågått i årtionden. Får man ha ananas och kebab på pizzan? Eller är det bara italiensk toppen som är OK? När det kommer till pizza tycker vi att det bara finns en lag som gäller – din. Varför inte dela en pizza på två och gör en portion av varje?!

    1

    Modern pizza

    En smarrig hipsterpizza med både gulbeta och svartkål – eller kale, som det heter på Södermalm. Inte bara god – utan vacker också. Som en liten tavla på tallriken.

    • Tid30 min
    • Portion1

      Du behöver

      • 1/2 Pop! Bakery Surdegspizza
      • 2 msk creme fraîche 

      • 1 gulbeta, tunt hyvlad
      • 
4 st svartkålsblad
      • 
50 g mozzarella
      • 
1 ägg
Krasse

      • Olivolja
      • 
Salt och peppar


      Gör så här

      1

      Sätt ugnen på 200 grader. Forma pizzabotten och lägg på en plåt. Bred creme fraîche på pizzabotten. Lägg på svartkål och gulbeta och  toppa med mozzarella i grova bitar. Kläck ett ägg i mitten på pizzan. Kör pizzan i ugnen ca 15 min. Toppa med krasse, olivolja, salt och peppar.

      Traditional pizza

      Skinka, tomat och mozzarella. Det blir nog inte mer klassiskt än så. Och ärligt talat – det funkar ju. Den här pizzan har ju bakats till perfektion över 100 år. If it’s not broken, don’t fix it.

      • Tid25 min
      • Portion1

        Du behöver

        • 1/2 Pop! Bakery Surdegspizza
        • 2 msk tomatsås

        • 2 skivor skinka, strimlad

        • 50 g mozzarella

        • 4 cocktailtomater, halverade

        • Färsk basilika

        • Olivolja
        • 
Salt och peppar

        Gör så här

        1

        Sätt ugnen på 200 grader. Forma pizzabotten och lägg på en plåt. Bred tomatsåsen på pizzabotten. Lägg på skinka och tomater på pizzabotten. Toppa med mozzarella i grova bitar. Kör pizzan i ugnen ca 15 min. Toppa med färsk basilika, olivolja, salt och peppar.