fbpx

Pizza DUO Carnivor & Herbivor

Kött eller grönt? Middag för två är inte alltid så lätt när den ene föredrar charkdisken och den andra grönsaksavdelningen. Här kommer Pop! Bakery till undsättning – var och en får sin pizzafavorit.

    1

    Carnivor pizza

    En pizza för charkälskaren, med både skinka och salami. Snabbstekta Pimento de Padrones bidrar med både lite rök och hetta. Caramba!

    • Tid30 min
    • Portion1

      Du behöver

      • 1/2 Pop! Bakery Surdegspizza
      • 2 msk tomatsås
      • 
2 skivor skinka

      • 3 skivor valfri salami

      • 2-3 pimento de padrones

      • 50 g mozzarella

      • 1/2 salladslök, hackad

      • Färsk basilika

      • Olivolja

      • Salt och peppar

      Gör så här

      1

      Sätt ugnen på 200 grader. Forma pizzabotten och lägg på en plåt. Stek pimentos de padrones i lite olja i en stekpanna tills de fått fin färg. Bred tomatsåsen på pizzabotten. Lägg på skinka, salami och pimentos på pizzabotten. Toppa med mozzarella i grova bitar. Kör pizzan i ugnen ca 15 min. Toppa med salladslök, färsk basilika, olivolja, salt och peppar.

      Herbivor pizza

      Grönt är skönt! Och med grillad paprika och färsk sparris är den här pizzan ändå laddad med umami. Citronskivor på pizzan? Supersmart trick från Italien – syrligt, bitter och lite knäckigt!

      • Tid30 min
      • Portion1

        Du behöver

        • 1/2 Pop! Bakery Surdegspizza
        • 2 msk tomatsås

        • 3 stjälkar gröna sparris
        • 
3 st grillade paprikor på burk

        • 3 tunna skivor citron

        • 50 g mozzarella
        • 
Färsk eller torkad oregano

        • Olivolja

        • Salt och peppar

        Gör så här

        1

        Sätt ugnen på 200 grader. Forma pizzabotten och lägg på en plåt. Bred tomatsåsen på pizzabotten. Lägg på sparris, paprika och citron på pizzabotten. Toppa med mozzarella i grova bitar. Kör pizzan i ugnen ca 15 min. Toppa med färsk oregano, olivolja, salt och peppar.