Pickleback Pizza

Glutenfri, laktosfri och köttfri – men långt ifrån smakfri. Den här pizzan övertygar även den mest hängivne köttälskaren.

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Glutenfri Pizzadeg
    • 1 tunnskivad rödlök
    • ½ dl ättika
    • 1 dl socker
    • 1 ½ dl vatten
    • 3-4 msk tomatsås
    • 50g mozzarella (laktosfri) – riven
    • ca 5 färska champinjoner i skivor
    • 1-2 msk majonnäs
    • hackad persiljaflingsalt och nymald svartpeppar

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 230 grader. Koka upp en lag av ättika, socker och vatten. Lägg i den skivade rödlöken och ta av från värmen. Rulla ut pizzadegen på en plåt och bred på tomatsås. Lägg på mozzarella och champinjoner. Grädda pizzan i 10-15 minuter. Smula över lite flingsalt och dra ett par varv med pepparkvarnen. Fördela majonnäsen över och garnera med picklad lök och hackad persilja.