Päron– och ingefärspaj

En frasig och god efterrättspaj där därsk ingefära sätter fin krydda på de söta päronen. Hörde vi glass ?

  • Tid45 min
  • Portioner8

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Pajdeg
    • 3 st päron
    • 100 g mandelmassa
    • 4 st ägg
    • 3 dl grädde
    • 2 msk socker
    • 1 tsk färsk ingefära

    Gör så här

    1

    Värm ugnen till 175° och låt degen vila i rumstemperatur i 10 minuter. Skala päronen och skiva dem fint. Riv ingefära fint och mandelmassan grövre. Klä en pajform, nagga degen med gaffel. Fördela päronskivorna fint i formen och toppa med riven mandelmassa. Vispa ihop äggstanningen, rör i den rivna ingefäran och sockret. Rör runt. Häll äggstanningen över päronen och grädda i ca 30 minuter.