Paj med pumpa, kastanj och lufttorkad skinka

Nu tar vi tillbaka pumpan från Halloween!

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Smördeg
    • 125 g kokta kastanjer
    • 1 st. hokkaidopumpa
    • 20 g grovt havssalt
    • 6 skivor lufttorkad skinka

    Till äggstanningen

    • 1,5 dl mellanmjölk
    • 3 ägg
    • 1,5 tjock grädde
    • 4 nypor salt
    • 4 varv med pepparkvarnen

    Gör så här

    1

    Sätt ugnen på 180 °C. Rulla ut degen i en pajform, fyll skalet med t.ex. okokta gula ärtor och förgrädda i 10 min. Skala och tärna pumpan och koka den i saltat vatten i 10 min. Strimla skinkan och grovhacka kastanjerna. Vispa äggen med mjölk och grädde, salta och peppra. Fördela pumpatärningar, kastanjebitar och skinka i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i minst 20 min.

    Du kan även ångkoka pumpan och smaksätta den med några nypor kryddblandning.