Börja med att göra salsan genom att kärna ur granatäpplet.
Tips! Fyll en skål med vatten och kärna ut granatäpplet under vattenytan, för att slippa stänk. Sila sedan av vattnet.
Lägg granatäppelkärnorna i en skål och tillsätt rivet skal av 1 apelsin, samt saften från densamma. Riv bladen från en kruka mynta och rör ner i salsan. Spara ev några myntablad till garnering.
Avsluta med att tillsätta olivolja och smaksätt med honung, salt och svartpeppar.
Skiva getosten i knappt 1 cm tjocka skivor.
Rulla ut smördegen och använd en rund pepparkaksform eller utstansare för att stansa ut rundlar, något större än getost-skivorna. Har du inte pepparkaksform eller ustansare går det bra att använda ett glas.
Placera ut rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Stansa de med en gaffel och pensla sedan med uppvispat ägg. Placera sedan en getost-skiva på varje rundel.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 8–10 minuter på 200 grader. Låt svalna.
Toppa sedan med granatäpple-salsan och lite extra färsk mynta