fbpx

Mini smördegspajer med blåbärsfyllning

De här små efterrättspajerna är alldeles ljuvliga och klara i ett nafs. Många gäster? Gör dem i förväg och klicka på glassen precis före serveringen. Variera med bär i säsong!

  • Tid50 min
  • Portioner4

    Du behöver

    • 1-2 st Pop! Bakery Smördeg
    • 1 ägg till pensling
    • 675 g frysta eller färska blåbär
    • 1 dl strösocker
    • 0,5 tsk vaniljpulver
    • 4 msk majsstärkelse
    • 4 msk citronsaft
    • 1 pkt vaniljglass

    Gör så här

    1

    Låt blåbär, socker och vaniljpulver koka upp i en kastrull. Rör under tiden så att det inte bränner i botten. Blanda ut majsstärkelse med citronsaft och tillsätt sedan till blåbärsblandningen. Låt koka upp och sjud sedan under omrörningen tills blandningen har tjocknat.

    Fördela mellan fyra ugnsformar i portionsformat och låt kallna. Fyll cirka 3/4 av formarna.

    Rulla ut smördegen och stansa ut åtta rundlar, ett dricksglas fungerar bra. Viktigt är att storleken på rundlarna är densamma som portionsformarna. Placera rundlarna ovanpå blåbärsfyllningen, två stycken på varandra per paj. Pensla smördegen med uppvispat ägg.

    Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i cirka 30-35 minuter eller tills gyllenbruna.

    Pajerna är goda att servera med en kula vaniljglass.