Melonpaj med syrlig citrongrädde

  • Tid15 min
  • Portion1

    Du behöver

    • 1 Pop! Bakery Pajdeg
    • 3 dl vispgrädde
    • 15 g florsocker
    • 1/2 obesprutad citron
    • 1 melon

    Gör så här

    1

    Sätt ugnen på 180 °C. Rulla ut degen i en pajform. Nagga degen med en gaffel och låt stå kallt i 30 min. Grädda sedan pajskalet i 10-15 min och låt det svalna på galler. Dela melonen och kärna ur den. Forma kulor med en melonsked. Riv och pressa citronen. Vispa grädden tills den börjar tjockna. Tillsätt då socker och citronskal. Vispa klart och häll i några droppar citron. Lägg grädden i en sprits med räfflat munstycke. Fördela melonkulorna i det svalnade pajskalet. Dekorera pajen med den syrliga grädden. Avnjuts kall.

    Om du mixar melonresterna med lite saft får du en melonsoppa som passar perfekt som aptitretare.